Соопштение за Банкарски спортски игри во Охрид, 9-12 мај 2024 година

Во деновите од 9 до 12 мај 2024 година СФОМ организираше традиционални спортски игри во Охрид, каде учество земаа 15 членки и над 600 спортисти, вработени во банки и финансиски институции, сите членки на СФОМ. Ова е најголема бројка на учесници од основањето на овој вид на натпреварување, што го потврдува фактот на проширувањето на…

Read more

Соработка меѓу СФОМ и Пливачка школа Посеидон

Остварена соработка помеѓу СФОМ и пливачка академија Посеидон со што обезбедивме 10% попуст на месечна членарина за дечињата на членовите на синдикатот. Сите заинтересирани можат да добијат повеќе детали околу термините и слично на телефонските броеви 077996841 Бранко и 078288928 Иван      

Read more

Донаторска акција од Народна Банка – „Донирај книга“

Во месец февурари 2024, врботените од Народна банка организираа донаторска акција под мото „Донирај книга“. Во акцијата беа собрани над 50-тина книги, кои потоа беа донирани на Дом за стари лица „Мајка Тереза„, каде е во тек акцијата за формирање на библиотека за потребите на штитениците. Акцијата имаше добар прием и се одлучи да се…

Read more

Раководството на Народната банка и претставниците на Синдикатот на Народната банка континуирано организира хуманитарни акции

Животот на детето е како лист хартија на кое секој човек остава трага. Народната банка подава рака кон граѓаните од ранливи категории и континуирано организира хуманитарни акции со таа цел. Раководството на Народната банка и претставниците на Синдикатот на Народната банка имаа средба со младиот математичар Амир Дестанов, Доан Сулејманоски, директор на СУГС Шаип Јусуф-Скопје,…

Read more

Меморандум за соработка меѓу Самостојниот синдикат на НБС и Синдикалната организација на Народната банка под покровителство на СФОМ

На 25 и 26 ноември 2023 година, во Гевгелија, Хотел Рамада Плаза се одржа работилница под наслов „How to retain employees and attract new employees: cooperation between unions and employers“, на која претседателите на синдикатите на Народната банка на Србија и Народната банка на РСМ, Марија Јовановиќ и Александра Ѓорѓиевска презентираа на темата практики и…

Read more

Social Friday во соработка со порталот „Види Вака“

Во рамките на донаторските акции, во месец ноември 2023 и во духот на Social Friday членките на СФОМ: Народна банка на РСМ, Комерцијална банка АД Скопје, Стопанска банка АД Скопје и НЛБ банка АД Скопје донираа три печки на ОУ Пере Тошев во село Дреновци прилепско, со цел да ги подобрат условите за учење на…

Read more

БОФОСИЈАДА 2023

Oд 7 до 11 јуни 2023 година во Охрид членките на СФОМ Комерцијална банка АД Скопје, Народна банка на РСМ, НЛБ банка АД Скопје и Стопанска банка АД Скопје земаа учество на традиционалната манифестација на работа, спорт и културни активности во организација на БОФОС од Србија, со цел развивање пријателство меѓу учесниците и подобра деловна…

Read more

Остварена соработка на СФОМ со ““Zepter International”

“Zepter International” е мулти-брендирана компанија која произведува, дистрибуира и продава ексклузивни, висококвалитетни и технолошки напредни производи наменети за подобрување на здравјето и квалитетот на животот, како и заштеда на пари и време. Препознатлив по своите ненадминати Masterpiece садови за правилна подготовка на здрава храна, Zepter во својата понуда веќе долги години ги поставува високите стандарди за мултифункционални апарати за…

Read more

Спортски игри по повод “Денот на штедењето”

На 29.10.2022 година (сабота) се одржаа традиционалните Спортски игри по повод “Ден на штедење” организирани од Синдикатот на работниците од финансиските организации на Македонија. Натпреварувањата беа реализирани согласно претходно најавена временска рамка и распореди и поминаа во позитивна и пријателска атмосфера, во која преовладуваше натпреварувачкиот дух на учесниците и фер плејот беше во приоритет. Членовите на синдикатот на финансиските организации на Македонија…

Read more

Посета на Музејот на Народната банка

На 21.09.2022 претседателот на СФОМ и претседателите и претставниците на Синдикалните организации на банките и финансиските институции, на покана на Синдикалната организација при Народната банка ја посетија музејската изложба „В/редности и вредности“ во Музејот на Народната банка, а во рамките на одбележувањето на 30 години монетарна самостојност. Благодарност на Катерина Христовска на прекрасната презентација на…

Read more

Eднодневен семинар во хотел Белви – Охрид 16.07.2022

На ден 16.07.2022 година се одржа еднодневен семинар во хотел Белви – Охрид, на кој учествуваа повеќето членки на СФОМ. На семинарот се дискутираа тековните состојби во нашата земја и регионот со осврт на економската, енергетската и здравствената криза. Посебен акцент се стави на растечката инфлација која што во нашата земја надмина двоцифрени бројки. Бидејќи…

Read more

“Social Friday” – во соработка со @retvitniobrok

Во соработка со граѓанската иницијатива @retvitniobrok , дел од синдикалните организации на СФОМ овој пат ја покажаа својата хумана страна во насока да подарат грам среќа за бездомните и социјално загрозени лица. 👏 Со голема љубов и топлина зготвија околу 120 оброци кои ќе бидат поделени на оние на кои им се најпотребни. Со овој…

Read more